2024. március 19., kedd
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2021. 04. 09.

Témák:

– Bizakodóak lehetünk az idei betakarítások tekintetében, hiszen a gazdák kedvét és elszántságát nem törte meg a járvány – fogalmazott Kulcsár László, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke. A talaj nedvességtartalma megfelelő, ideális a légköri hőmérséklet Békés megyében, az eddigi adatok kedvezőnek mondhatók.

– A pénteki adatok alapján újra erősödik a koronavírus járvány, Békés megyében 193 új fertőzöttet vettek nyilvántartásba. Idén is csak írásbeli érettségi vizsgák lesznek, a középiskolákban május 10-én indul el a jelenléti oktatás.

– 80 évvel ezelőtt Gyulán szentelték a Győri Egyházmegye püspökévé Boldog Apor Vilmost. Az egykori gyulai plébános jelölésénél vezetői képességei mellett fontos szempont volt városunkban kifejtett tevékenysége. Az évforduló alkalmával májusban egy emléktáblát is elhelyeznek az Apor búcsún.

– Tavaly novemberben indította el online rendezvénysorozatát, a Stream szerdát az Erkel Ferenc Művelődési Központ. A műsorban leginkább gyulai kötődésű személyiségek szerepeltek, részt lehetett venni rendhagyó irodalomórán, de a nézők online koncerteket is végig követhettek. A sorozat legnépszerűbb műsorát eddig több, mint 800-an tekintették meg

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 03. 12.

Témák: – Hatan kaptak elnöki elismerést az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulója alkalmából megrendezett …