2021. július 28., szerda
FONTOS

A magyar költők művei előtt tisztelegtek Gyulán

A magyar költészet napján, április 11-én József Attila szobránál helyeztek el koszorút Gyulán.

A vasárnap délelőtti eseményen rendszerint versekkel és kisebb műsorokkal készülnek gyulai iskolások, erre 2021-ben most nem volt lehetőség, szűk körben tisztelegtek a költők művei előtt. Görgényi Ernő polgármester ezen a napon arra emlékeztetett, hogy városunkban minden olyan gesztusnak fontos szerepe van, amellyel a magyar kultúra alkotóira hívjuk fel a figyelmet.

A verseknek a mai napig nevelő, tanító hatásuk van, melyek később felnőttként átértékelődnek minden emberben. József Attila születésnapján a számos értéket képviselő versek és azok írói előtt tisztelgünk, mely nap alkalmával a gyulai könyvtár is több előadóesttel színesítette a magyar költészet napját. A járványhelyzet miatt hasonló programokra most szintén nincs lehetőség, ezért a legtöbben most otthon ünnepelték ezt a napot vers olvasással, felelevenítve akár a régen olvasott műveket. Kónya István alpolgármester szerint ezeket az emlékeket mindig fontos újra előkeresni, főleg amikor azt tapasztaljuk, hogy napjainkban egyre jobban háttérbe szorul a lírai művek olvasása.

 

Annak ellenére, hogy napjainkra viszonylag ritkábban olvassák, lapozzák fel híres költőink verses köteteit, több gyulai fiatalt is meg lehet említeni, akik aktívan gyakorolják még a versírást is.

 

Nézze meg ezt is:

Bay Zoltánra emlékeztek

  Bay Zoltán születésének 121. évfordulójára emlékeztek július 26-án hétfőn, a gyulavári temetőben. A megemlékezés …