2024. április 23., kedd
FONTOS

A könyvtárosok világnapján az értékekre hívták fel a figyelmet

Április 14-én ünneplik a könyvtárosok világnapját. Ezen a napon évről-évre a bibliotékában tevékenykedő könyvtáros munkájának fontosságára hívják fel a figyelmet.

A könyvtáros már az ókortól egészen napjainkig egyfajta közvetítő szerepet tölt be a rengeteg, elérhető információ és az olvasók között.

A könyvtárosoknak a precizitás, a segítőkészség és a nyugodtság mellett többek között alapos állományismerettel, valamint jó pszichikai érzékekkel kell rendelkezniük ahhoz, hogy ajánlani tudják akár a legfrissebb irodalmat. A könyvtárosok világnapjának célja, hogy felhívja a figyelmet a könyvtárak és a könyvtárosok nyújtotta értékekre.

A járvány miatt idén nem volt lehetőség arra, hogy megünnepeljék a világnapot, de az előző években szakmai kirándulásra utaztak el a gyulai bibliotéka munkatársai. Az idei terv az volt, hogy Szabadkára látogatnak. Dézsi János kiemelte, terveik között szerepel, hogy a selejtezés során összegyűjtött könyvekből vásárt rendezzenek. Az előző heti korlátozás oldás lehetőséget biztosít számukra, hogy újra szervezzenek csomagos kölcsönzéseket. Április 19-e hétfőtől a könyvtár szárazkapu bejárójában lesz lehetőség átvenni a könyveket. Jelenleg az általában augusztusban tartandó nagytakarítást végzik. Dézsi János hangsúlyozta, bízik benne, hogy május közepén, végén már újra fogadhatja a kölcsönzőket a Mogyoróssy János Városi Könyvtár.

Nézze meg ezt is:

Az autizmus világnapját ünnepelték Gyulán

  Több százan vettek részt csütörtökön a gyulai Pánczél Imre Intézmény autizmus világnapi programján. A …