2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Egymilliárdot kapott három nagy, gyulai projekt

Egymilliárd forintot nyert Gyula a Ladics házzal és a Százéves cukrászdával kapcsolatos turisztikai fejlesztések megvalósítására, valamint a Nagyváradi úti kerékpárút kiépítésére.

Mindezt a megyei önkormányzat elnöke, Zalai Mihály tette közzé egy sajtóközleményben. Az előző hétéves európai uniós ciklusban a TOP keretében a korábban tervezett 58-hoz képest várhatóan 80 milliárd forint érkezik majd Békés megyébe, és még mindig vannak olyan programok, melyek kiegészítő támogatásban részesülnek.

A legfrissebb hír az, hogy hogy Oláh Gábor regionális fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár arról tájékoztatta Zalai Mihályt, hogy két Békés megyei pályázat is pozitív elbírálásban részesült. Ezek közül az egyik szarvasi. Ott a Kacsa tó és környezetének fejlesztésére ítéltek meg 730 millió forintot.

Gyulán három elemre fordíthatnak összesen egymilliárd forintot. A három közül az egyik a Nagyváradi úti kerékpárút kiépítése lesz. Ez, a jelenleg hiányzó szakasz teheti teljessé a Gyula belvárosából Sarkadon át Nagyszalonta felé vezető kerékpáros közlekedési lehetőségeket. Emellett két egymás melletti, fontos turisztikai célpont régen várt fejlesztése is megvalósulhat. A Ladics ház ugyan páratlan értékeket mutat be, de mindezt nem a kor technikai, infrastrukturális feltételei mellett teszi. A Százéves cukrászda épületének homlokzata a közelmúltban elvégzett beruházásnak köszönhetően régi fényében mutatkozik, ez a projekt a belső értékek erősítését teszi majd lehetővé.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …