2024. április 24., szerda
FONTOS

Ismét nyilvánosak a szentmisék a Szeged-Csanádi Egyházmegye templomaiban

Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök rendelkezése alapján április 12-e hétfőtől újra nyilvánosak lehetnek a szentmisék.

A Gyulán található három katolikus templom eddig is nyitva volt reggel 8 órától délután 5 óráig a rácsig, így napköz bemehettek a hívek imádkozni. Eddig a szentmiséket zárt ajtók mögött, általában a 8 órai nyitás előtt, illetve az esti zárás után rendezték meg. A hívek lelki szükségleteik, imádság, Istenkapcsolat szempontjából többen látogatták a templomokat, ez a templomok előterében található mécsesek számából is megmutatkozott.

A mai napig is érvényes ugyanaz a szabály, melyet a járványhelyzet elején a püspöki kar rendelt el. Kovács Péter hangsúlyozta, az első az élet védelme. Azok, akik féltik az egészségüket, vagy nincsenek megfelelő egészségügyi állapotban, semmiféleképpen ne menjenek a templomba.

Kovács Péter kiemelte, a gyulai hívek betartják a járványügyi előírásokat, így a szentmisék számát nem csökkentették. A templomokat rendszeresen takarítják, fertőtlenítik, minden második padot lezártak. Gyónásra a gyóntatószékben még nincs lehetőség, de ez egyénileg akár szabadtéren, vagy akár a plébánia kertjében, a távolság betartásával megoldható. Kovács Péter elmondta, a szentmisék elején általános feloldozásban részesítik a híveket. A templomokat jelenleg többfunkciósan használják. A közösségi ház nagytermét most nem használják, így többek között a jegyesoktatást is a templomban tartják meg.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …