2024. április 26., péntek
FONTOS

Otthonról is teljesíthetik az iskolai közösségi szolgálatot a diákok

Három olyan lehetőség közül is választhatnak a diákok az iskolai közösségi szolgálat keretein belül, mely munka akár otthonról is végezhető.

Ezt a módszert azért volt fontos elindítani, mivel sok diák számára nehézségeket okoz az online oktatás ideje alatt, hogy távolabbi vagy akár határon túli településről járjanak be elvégezni a feladatot. Az egyik ezek közül a dekoráció készítés a 2021-es Hetedhét Játékvároshoz. Az idei tábor témája a csillagászat, a bolygók, az űr, a robotika és több dekorációs elemet is előre kell elkészíteni. Az eszközöket a Gyulai Ifjúsági Központ biztosítja, majd a kész termékeket várják vissza. Amikor az elkészült elemek elkészültek, akkor fogják leigazolni a ledolgozott óraszámot. Emellett további lehetőségeket is biztosítanak a tanulók számára.

A Gyulai Ifjúsági Központban májusra várják, hogy eljön az újranyitás ideje. A napokban továbbra is ügyeletet biztosítanak a fiatalok számára. Ezt a lehetőséget többen is igénybe veszik, mivel több feladatnál előfordulhat, hogy sokoldalas dokumentumokat kell kinyomtatniuk, ebben is segítséget kapnak. Szabó Enikő elmondta, a személyes programokat már nagyon várják a diákok, többeknél problémák is felvetődtek a témában.

 

Azzal kapcsolatban, hogy a fiatalokra milyen hatással van az online oktatás és hogyan élik meg ezt az időszakot Szabó Enikő 3Téma című műsorunkban beszél bővebben. Szó esett még a Hetedhét Játékvárosról is, aminek az elemei már javarészt elkészültek, a regisztrációs lapokat pedig a napokban is várják.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …