2024. március 19., kedd
FONTOS

Az online világ veszélyeire hívták fel a figyelmet a bűnmegelőzés napján

2020 óta április 12-e a bűnmegelőzés napja. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szakemberei így idén is megrendezték ezt a napot.

A jelenlegi járványügyi helyzetnek köszönhetően a 2021. évi bűnmegelőzés napját online konferencia formájában tartották meg. A virtuális tanácskozáson több mint 50 résztvevő hallgatta meg az áldozatvédelem témakörében felszólalókat. A 75 Békés megyei településből 35-öt sikerült megszólítani civil szervezetek segítségével. A konferencia elsődleges témája az online világ volt.

Telekné Furák Mónika kiemelte a széleskörű együttműködés fontosságát, amelynek fókuszában a települések biztonsági problémái, a fiatalok felvilágosítása, az áldozattá válás megelőzése, az áldozatok segítése, valamint az elkövetők reintegrációja, társadalomba való visszavezetése állt.

Az április 12-ei, kétórás online konferencián a szakemberek felszólalásaiban szó esett többek között a biztonságos internetezésről, a hozzátartozók közötti erőszakról, az áldozatoknak adható azonnali pénzügyi segélyek szabályainak változásáról, a megelőző pártfogás rendszeréről és az időskorúak sérelmére elkövetett bűncselekmények megelőzéséről. Az elhangzottakat az idei online konferencia résztvevői a szakmai munkájuk során hasznosítják annak érdekében, hogy minél kevesebben váljanak áldozattá, illetve ha ez mégis megtörténik, akkor a megkárosított, megsérült emberek mielőbb megfelelő segítséget kapjanak.

Nézze meg ezt is:

Erkel Ferenc szépunokája mondott beszédet március 15-én, a Petőfi téren

    Hagyományosan a Kossuth téren kezdődött a március 15-ei ünnepi programsorozat. Ezen a helyszínen …