2024. április 16., kedd
FONTOS

Hétfőtől a teljes létszámot várják a gyulai óvodákban, az iskolákban is fertőtlenítették a tantermeket

A gyulai óvodákban és általános iskolákban már javában készülnek a hétfői újranyitásra, április 19-től ugyanis újra megtelnek az intézmények.

A tervek szerint eddig az időpontig minden érintett pedagógus megkapja a védőoltást. Makráné Gombkötő Zita Gyula Város Egyesített Óvodájának intézményvezetője elmondta, a gyulai óvodákban ez már megtörtént, ebből a szempontból is készen állnak, hogy várják a gyerekeket. Az épületekben a napokban teljeskörű fertőtlenítést végeztek, és ez folyamatos lesz a jövő héttől is, és a mindennapos takarításra is nagyobb hangsúlyt fektetnek. Eddig egy család sem jelezte, hogy a vírus miatt nem élnének a lehetőséggel, így hétfőtől a teljes létszámot várják a pedagógusok.

Az iskolák egyenlőre csak fokozatosan indulhatnak újra, április 19-től az általános iskolák alsó tagozatos diákjai azonban ismét az iskolapadban folytathatják a tanulást. A fertőtlenítés az iskolákban sem maradt el. Gajdáné Szücs Viktória a hétfői nappal kapcsolatban hangsúlyozta, nem kizárt, hogy minden oktató az ismétlésre helyezi a hangsúlyt az első napokban. Fontos, hogy a tanárok meggyőződjenek arról, hogy az online oktatás során a megfelelő módon fogadták be a gyerekek az új dolgokat, amikor ez tisztázódott, akkor haladhatnak előre a tananyaggal.

A felsős tagozatos tanulók a jelenlegi tervek szerint május 10-éig maradnak még otthon.

 

 

Nézze meg ezt is:

Sokkolja a nézőket az Alzheimerről szóló film

  Péntek délután a művelődési házban vetítették Kollár István, Alzheimer című díjnyertes dokumentumfilmjét. A megdöbbentő …