2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Jövő héttől nyithatnak az éttermek, nyüzsgő nyárra számítanak Gyulán

A napokban még nyüzsgő tömeg nélkül lehet elsétálni a rondella mellett, várhatóan azonban hamarosan újra megtelhet élettel a város egyik legkedveltebb terasza.

A korábbi években a Gyulai Nyár programsorozatainak köszönhetően a nyári szezon minden napjára jutott egy-egy esemény, a vártkertben is rendszeresen zajlottak zenés estek, de gyerekprogramok is. Erre a nyüzsgő nyárra készülnek most is a rondellában, ahol már javában zajlanak az előkészületek, a  jelenlegi tervek szerint ugyanis a kávézók teraszai hamarosan újranyithatnak. A rondellánál ezen kívül több tényezőnek kell megfelelni ahhoz, hogy a helyszínen elkezdődhessen a 2021-es szezon, de persze nem lehet utolsó szempont a kedvező, tartósan meleg időjárás sem.

Hamarosan újra a helyszínen fogyaszthatják el az ételt az éttermek vendégei is, a bejelentést követően minden dolgozón eluralkodott egyfajta izgatottság – mondta el a képeken is látható szálloda vezetője. A napokban mindenki gőzerővel készül az újranyitásra, és amint erre lehetőség adódik, úgy az első perctől kezdve várják a vendégeket.

A nyitással kapcsolatban a vendéglátósok számára az is jó hír, hogy az érintetteket terhelő teraszdíjat eltörölték.

Nézze meg ezt is:

Jubileumot ünnepel az Erkel kórus

Sikeres évtizedek állnak a gyulai Erkel Ferenc Vegyes Kar mögött, amit a napokban hangversennyel és …