2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Egy pozsonyi diák érte el a legjobb eredményt az Implom József helyesíró versenyen

A koronavírus-járvány szinte a teljes 2020/21-es tanévet átformálta, ez pedig igaz volt a tanulmányi versenyekre is, így az Implom József Középiskolai Helyesírási Versenyt is online rendezték meg.

2020 októberében az iskolai fordulót még minden résztvevő a saját intézményében írhatta meg, a következő lépcsőfokot pedig már az Erkel Ferenc Gimnázium felületén kialakított online térben teljesítették a versenyzők.Összesen 101-en jutottak be a Kárpát-medencei döntőbe, ezek a felvételek pedig már az online lebonyolított verseny képei. A tanulók ekkor egy feladatlapot töltöttek ki, illetve egy előre megküldött hanganyaggal dolgoztak. A napokban elérkezett az eredményhirdetés ideje, melyet szintén online formában tartottak meg.

A diákok különböző kategóriában mérhették össze tudásukat, gimnáziumi, technikumi, szakképzői és a határon túliak is bekapcsolódtak a versenybe. A határon túlról szép eredményeket értek el a magyar fiatalok, egy pozsonyi iskola tanulója zárt a legjobb eredménnyel.

A résztvevők különleges élményként élték meg az idei versenyt, az online térben pedig a követők száma alapján lehetett mérni a program népszerűségét, volt olyan, amikor több százas közönség kísérte a közvetítést.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …