2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Bemutatták a Gyulai Várszínház 58. évadának nyári programjait

Optimizmussal készülnek a nyári évadra a Gyulai Várszínháznál, de az elmúlt hónapok nehéz időszakában is ez jellemezte a teátrum dolgozóit. Csütörtök délelőtt Elek Tibor igazgató tartotta meg a tavasszal megszokott, nyári évadról szóló sajtótájékoztatót, ezúttal online formában.

Az idei kínálatban a korábbi évekhez hasonlóan szerepelni fog látványos történelmi dráma, a kortárs prózai színház különféle műfajai mellett az opera, a musical, a néptánc, bábszínház és zenei előadások is. A Gyulai Várszínház összművészeti programjában 16. alkalommal szervezik meg a Shakespeare Fesztivált, 2021-ben csak magyar társulatokkal. Az elmúlt évek klasszikusai közül idén Szabó Magda életművét állítják középpontba a Szabó Magda Napok programsorozattal és idén nyáron is megrendezik az Erdélyi Hetet.

Az online sajtótájékoztató ezzel a 2020-as összefoglalóval kezdődött el, ahol az 57. évad legemlékezetesebb pillanatait lehetett megtekinteni. A koronavírus-járvány már a tavalyi évben is érintette a színházakat, ennek ellenére a Várszínház helytállva, az egyik legsikeresebb nyári évadát zárhatta augusztusban. – részletezte Elek Tibor az elmúlt időszakot. Elmondta, hosszú és nehéz hónapok állnak a színházak mögött, de a tavalyihoz hasonló nyári nyüzsgést remélnek. Erről már személyesen is nyilatkozott televíziónknak a gyulai tószínpad szokásos helyszínén, ahol már elkezdődtek az ezzel kapcsolatos munkálatok.

 

Kétévente rendezik meg az Irodalmi Humorfesztivált, 2020-ban erre 10. alkalommal kerül sor. A programon ezúttal is a kortárs magyar irodalom hazai és határon túli szerzői vesznek részt. A jubileumi évre való tekintettel idén neves előadókkal tudományos konferenciát is szerveznek a fesztivál napján a magyar irodalmi humor múltjáról és jelenéről. Elek Tibor Értékőrző című műsorunkban beszél részletesen arról,

hogyan alakultak ki a 2021-es nyári évad programjai. Kiemelte még, hogy kitüntetett figyelemmel készültek a fiatal korosztályok felé, több előadással is a fiatalok minél nagyobb számban történő bevonására törekedtek.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …