2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Járási egyeztetéseket kezdeményezett a megyei önkormányzat

Elindult a 2021-2027-es Európai Uniós fejlesztési időszaknak az előkészítése.

Ebben a feladatban a kilenc Békés megyei járás településeivel közösen dolgozik a Békés Megyei Önkormányzat. A járások székhelyén Gyulán, Békésen, Békéscsabán, Sarkadon, Orosházán, Mezőkovácsházán, Gyomaendrődön, Szarvason, és Szeghalmon tartottak megbeszélést.

A Békés Megyei Önkormányzat szakemberei javaslatokat küldtek ki a településeknek arról, hogy milyen területre mennyi pénzt használhatnak fel egy-egy járás települései. A polgármestereknek lehetőségük volt kérdéseiket feltenni, amelyekre az önkormányzat munkatársai és szakértői adtak választ. A gyulai járás tekintetében is felmérték az elmúlt hónapokban, hogy milyen fejlesztési igények vannak. Zalai Mihály kiemelte, a maradvány forrásokból a gyulai turizmus fejlődhet egy 1 milliárd forintos projekt kapcsán. Ennek elemeként megújul a Százéves Cukrászda és a Ladics-ház, a Nagyváradi úton pedig kerékpár utat létesítenek.

Zalai Mihály elmondta, a kisebb településeken piacokat lehet majd létrehozni, felújítani. Lesznek olyan új felhívások, melyek majd újdonságot jelentenek. Várható egy köznevelési felhívás, melyben általános és középiskolák felújítására is lehet majd pályázatot benyújtani. Emellett lehetőség nyílik majd szakrendelők felújítására, a járási székhelyeken erre nagy igény mutatkozhat.

Nézze meg ezt is:

Jubileumot ünnepel az Erkel kórus

Sikeres évtizedek állnak a gyulai Erkel Ferenc Vegyes Kar mögött, amit a napokban hangversennyel és …