2024. március 29., péntek
FONTOS

122 új fertőzött Békés megyében

A szerdai  20 322-ről csütörtökön 20 444-re nőtt a Békés megyei koronavírus fertőzöttek tavaly március óta nyilvántartott száma.

3 427 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 764 394 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 207 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 26 208 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 474 147 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 264 039 főre csökkent. 7 177 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 844-en vannak lélegeztetőgépen. A járvány harmadik hullámának tetőzése érzékelhető, de a brit vírusmutáns továbbra is terjed, ezért a védelmi intézkedések betartása változatlanul fontos.

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 3 508 846 fő, közülük 1 490 478 fő már a második oltását is megkapta. Az eddig regisztráltak 71%-a már megkapta az oltást. Mától megnyílt az online időpontfoglaló minden érvényes regisztrált számára, jelenleg hétfő, kedd, szerdai napokra lehet időpontot foglalni a kórházi oltópontokra, Sinopharm vakcinával történő oltásra.

Miután a beoltottak száma elérte a 3,5 milliót, a vendéglátó teraszok szombaton kinyithatnak. Reggel 5 óra és este fél 10 között lehetnek nyitva. Az itt tartózkodó vendégeknek nem kell maszkot viselni, de a felszolgálóknak igen. Az esti kijárási tilalom 23 órára módosul.

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli nyilatkozatában bejelentette a 4 millió beoltott után várható újraindítási lépéseket is: megnyitják a szolgáltatások széles körét azok előtt, akiknek van védettségi igazolványuk. Megnyílhatnak a színházak, a tánc- és zeneművészeti események, a cirkusz, az edző- és fitnesztermek, a jégpályák, az állatkertek, a fürdők és uszodák, a játszóházak, a sportesemények, a kalandparkok, és kinyithatnak a szállodák, az éttermek belső helyiségei is.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …