2024. május 18., szombat
FONTOS

Megnyitottak a teraszok Gyulán

Nehéz időszakon vannak túl a vendéglátóhelyek a koronavírus járvány okozta bezárások miatt. Az előző hét pénteken elértük a 3,5 millió beoltottat, így szombattól ki nyitottak a teraszok Gyulán is.

Miklós Kálmán, az egyik fürdővárosi étterem tulajdonosa elmondta, a náluk megfordult vendégek kulturáltan, a jelenlegi járványügyi szabályokat betartva viselkedtek. Nem volt még hatalmas roham a hétvégén, egyenlőre csak a törzsvendégek tértek vissza egy menüt, kávét elfogyasztani.

Az itt tartózkodó vendégeknek nem kell maszkot viselni, de a felszolgálóknak igen.A vendéglátóhelyek többsége nehezen vészelte át az elmúlt időszakot, de a kedvezményeknek köszönhetően bizakodóak a jövőre nézve. Bíznak benne, hogy a turizmus fellendülésével fokozatosan érkeznek Gyulára a vendégek.

Akár már a héten tovább folytatódhat a nyitás, melyhez 4 millió, legalább egyszer beoltott ember szükséges. A gyulai szállodák, vendéglátóhelyek iránti kereslet magasnak mutatkozik az elkövetkezendő időszakban.

Gyula legnagyobb szálláshelye is készül az újranyitásra, bár mindez függ a város főbb attrakcióitól, mint például a Gyulai Várfürdőtől. A kényszerű üzemszünet alatt karbantartási és esztétikai munkálatokat végeztek.

Hétfő délelőtt felkerült a ponyva a Rondella teraszára. A tervek szerint május elsején, szombaton itt is megkezdődik a szolgáltatás. Az elkövetkezendő néhány nap szükséges ahhoz, hogy minden elkészüljön, és üzemkész legyen.

Fábián Tamás kiemelte, a Rondella terasz berendezésénél odafigyelnek arra, hogy a megszokottnál nagyobb távolságot tartsanak majd az asztalok között. Biztosítják a kézfertőtlenítés lehetőségét, valamint a bankkártyás fizetés is elérhető lesz. Fábián Tamás hangsúlyozta, ott még nem tartunk, hogy élő koncerteket, zenei eseményeket rendezzenek a Rondellánál. Remélik, hogy a nyáron már erre is lesz lehetőség.

Nézze meg ezt is:

Összeöntötték a nemzeti összetartozás pálinkáját

  Péntek kora délután a nemzeti összetartozás pálinkája összeöntésével megkezdődött a 24. Gyulai Pálinkafesztivál. Három …