2024. április 19., péntek
FONTOS

Kerékpárút épül Gyulán, a Nagyváradi úton

A gyulai önkormányzat 1 milliárd forintos pályázati forrásból újítja meg a Százéves cukrászda épületét, valamint a Ladics házat, ehhez a programhoz kapcsolódik a kerékpárút-hálózat fejlesztése.

Ennek köszönhetően épülhet új kerékpárút a Nagyváradi úton, mely a Bihari utcától egészen a Csókos útig vezet, kapcsolódva a Városerdő és Szanazug irányába vezető útvonalakhoz. Kiss Szabolcs a körzet képviselője elmondta, a terveket már korábban elkészítették, most pedig lehetőség adódott a megvalósításra is. A jogszabályok azonban azóta változtak, ami megmaradt ,az a nyomvonal, de többek között változik a kerékpárút szélessége is, mely minimum 2,5 méteres lesz ott, ahol kizárólag a biciklisek közlekednek majd.

A kerékpárút segítséget jelent majd természetesen a forgalmas úton közlekedők számára, nem utolsó sorban a kisgyermekes családoknak, hiszen rengetegen járnak erről a városrészről iskolába reggelente. A helyszíni sajtótájékoztatón elhangzott, a mentőautók is itt közlekednek Sarkad irányába, így ők is biztonságosabban haladhatnak a többi autó mellett. A kerékpárút két olyan útvonalhoz csatlakozhat, mely a kerékpáros turizmus szempontjából kiemelkedő fontosságú, így a városba érkező vendégek is nagy hasznát veszik majd.

A kerékpárúttal kapcsolatos támogatói okirat már rendelkezésre áll, az ügy az engedélyeztetéssel és a kivitelezési tervek elkészítésével folytatódik, a munkálatok pedig várhatóan 2022 év végére fejeződnek be a helyszínen.

Nézze meg ezt is:

Karitatív rangadóra készülnek

  A Gyulasport Nonprofit Kft cégfilozófiájának kiemelt területe a karitatív segítségnyújtás, ami a jövő hétvégi …