2024. április 19., péntek
FONTOS

Oltási igazolvánnyal minden elérhető lesz a könyvtárban

Dézsi János igazgató a videó elején azt a területet mutatta be, ahol hamarosan elkérik majd a védettséget igazoló kártyát azon olvasóktól, akik hosszú szünet után újra szeretnének bejönni a könyvtárba.

Erre már csak pár napot kell várni, a bibliotéka ugyanis, több más intézményhez hasonlóan akkor nyithat meg az oltási igazolvánnyal rendelkezők számára, amikor elérjük a négymillió beoltottat. A hétvégén kicsit lassult az oltás üteme, de a héten várhatón újra felpörög, nem utolsósorban azért, mert már egyénileg is lehet időpontot kérni. A könyvtárban most úgy számolnak, hogy ezen a héten még nem feltétlenül jön össze a nyitás.

A jogszabályokat ezekben a napokban értelmezik, pontosítják, az viszont biztos, hogy az intézménybe továbbra sem léphetnek be azok, akiknek nincs oltási igazolványuk. Számukra a már most is működő csomagos kölcsönzés elérhető marad.

A könyvtárban szigorúan veszik majd a szabályokat, vagyis minden belépőt, minden egyes alkalommal ellenőrizni fognak. Dézsi János elmondta, mást nem is tehetnének, mert különben saját magukat teszik ki a büntetésnek.
 

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …