2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Tehetségközponttá vált a szegedi divízió

– Nagy lépés ez az utánpótlásunkban – fogalmazott a döntéssel kapcsolatban az akadémia szakmai vezetője. Halász László elmondta, mindez egy alapos vizsgálat alapján született meg, melyet a belga Double Pass végzett el a MLSZ kérésére.

A szegedi bázis tehetségközponttá válásának hátteréhez tartozik, hogy az MLSZ most alakította ki az egész országot lefedő, megyei és régiós utánpótlásképző-centrumok hálózatát. A szövetség célja az volt, hogy segítsék a regionális tehetségközpontok szakmai és szervezeti fejlődését, illetve kialakítsák az azokban folyó munka ellenőrzésének lehetőségét és teljesítmény alapú finanszírozását. Az elnökség a Double Pass objektív visszajelzései alapján választotta ki azokat az utánpótlásműhelyeket, amelyek területi alapon segítik elő a legtehetségesebb fiatalok kiválasztását és fejlődését.

– Csongrád megyében és körzetében mi képviseljük a legmagasabb szintet. Ez persze kötelezettségekkel is jár. Egyik fő feladatunk lesz, hogy összegyűjtsük a régió tehetségeit, és a legjobb módszerekkel és szakmai stábbal segítsük a fejlődésüket. Ezt egy új, és stabil lehetőségnek ítélem meg, ami segíteni fogja a térség labdarúgásának fejlődését – emelte ki Halász László.

Annak érdekében, hogy a fiatalok számára a képzőhelyek az országban mindenhol könnyen elérhetővé váljanak, megyénként jellemzően egy-egy tehetségközpontot jelölt ki az MLSZ. Egy-egy tehetségközponthoz, az ugyanazon megyében alacsonyabb szinten tevékenykedő körzetközpontokból érkeznek a játékosok.

A területi alapon szervezett tehetségközpontokban főállású, képzett, ambiciózus szakemberek foglalkoznak az ifjú labdarúgókkal. Az itt dolgozó edzők feladata lesz a U 15-ös korosztálynál fiatalabb gyermekek megfelelő egyéni képzése, és a legtehetségesebbek felkészítése az akadémiai szint elérésére. A legrátermettebb játékosok innen kerülhetnek majd az akadémiákra, melyekből tíz van Magyarországon.

Nézze meg ezt is:

Fűtéstámogatással enyhítenek a téli gondokon

A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász egész évben számos jótékonysági akcióval és adománnyal segíti a rászorulókat. A téli időszakban …