2024. május 30., csütörtök
FONTOS

Virágos magkeverékkel vetették be a kisökörjárási sétánynál vezető partvonalat

A Gyulai Közüzemi Kft munkatársai szerda délelőtt fejezték be a munkát a képeken is látható területen, a kisökörjárási sétány mellett vezető csatorna mentén.

Itt a közelmúltban kotrási munkálatokat végeztek, a gépek pedig csak úgy tudták megközelíteni a partvonalat, hogy az a helyi növényzetet is érintette. Ezt követően új terveket alakítottak ki a sétány melletti területtel kapcsolatban, ahol egyfajta kísérleti módszerrel műrét magkeveréket vetettek el.

A virágos rét amellett, hogy szépíti a környezetet, ökológiailag is kedvező a rovarok számára és a helyi klímát is tudja szabályozni. Emellett a fenntarthatósági szempont is kedvezőbb, kevesebbszer kell foglalkozni majd a területtel, mivel a magkeverék évi egy-két nyírást igényel, így a vegetáció magasabb lesz, mint egy szokásos park területen.

 

Amennyiben az említett módszer beválik, akkor a jövőben több területen is alkalmazni fogják.

A területtel kapcsolatban abban bíznak, hogy évről-évre virágosabb helyszínt tudnak majd itt kialakítani. Később különböző tájékoztató táblákkal szeretnék majd felhívni a lakosság figyelmét arra, hogy a hasonló módszernek milyen jótékony hatásai vannak, és miért célszerű ezt a módszert alkalmazni.

 

Nézze meg ezt is:

Hosszú vagy rövid a nyári szünet?

  Hamarosan beköszönt a nyár, ezzel együtt a vakáció is. A 3 Témában arról kérdeztük …