2024. április 18., csütörtök
FONTOS

Csúzlival okoztak több mint 4 milliós kárt, vádemelésre került sor

A Békéscsabai Járási Ügyészség 2 rendbeli társtettesként felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette, 3 rendbeli nagyobb kárt okozó rongálás bűntette és 1 rendbeli rongálás vétsége miatt emelt vádat egy 21 éves büntetett és egy 20 éves büntetlen előéletű békéscsabai férfi ellen, akik puszta szórakozásból több mint 4 M Ft-os kárt okoztak csúzlikkal és üveggolyókkal.

Az egymással baráti viszonyban lévő két fiatal férfi 2021. február 16-17. napjain az esti órákban Békéscsabán – egy barátjuk társaságában, aki az elkövetésben nem vett részt és ahhoz segítséget sem nyújtott – autóval közlekedve a magukkal vitt, az élet kioltására, illetve testi sértés okozására alkalmas csúzlikkal és üveggolyókkal 12 db buszmegállót rongáltak meg városszerte oly módon, hogy az üvegezésüket betörték, ezzel 3 M Ft-ot meghaladó kárt okoztak a város önkormányzatának. Megrongáltak ezen felül egy gazdasági társaság
tulajdonában lévő utasvárót és üvegfalat, közel 560.000.-Ft kárt okozva, egy, a Magyar Állam tulajdonát képező ingatlant, ahol 56.000.-Ft-os kár hagytak maguk után, illetőleg egy másik gazdasági társaság tulajdonát képező rendezvényhajót is, amelyben közel 600.000.-Ft-os kárt tettek. A terheltek erőszakos és kihívóan közösségellenes magatartásai alkalmasak voltak arra, hogy másokban riadalmat vagy megbotránkozást keltsenek.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a cselekményeiket beismerő terhelteket tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésében felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, rendelje el pártfogó felügyeletüket, külön magatartási szabályként írja elő a számukra, hogy civil szervezetnél vagy egyháznál közhasznú munkát végezzenek, illetőleg kötelezze őket a sértettek részére okozott kár megtérítésére.

Az eljárás a Békéscsabai Járásbíróságon folytatódik.

 

Nézze meg ezt is:

A lakosságtól várta a javaslatokat a rendőrség az április 19-ei speedmarathonra

  Idén is megrendezi a rendőrség a Speedmarathon akciót, ahova a lakosságtól várták a javaslatokat, …