2024. június 24., hétfő
FONTOS

Hétfőn a magyar írásbelivel kezdődött el a 2021-es érettségi

Hétfő reggel 9 órakor a magyar írásbelivel kezdődött el a 2021-es érettségi.

Ezeket a képeket a gyulai Erkel Ferenc Gimnáziumból kapta televíziónk, itt 95 végzős diák érkezett május 3-án az intézménybe. A vizsga lebonyolítása a tavalyihoz hasonló módon zajlik, ezúttal is csak írásbeli vizsgát rendeznek, és szigorú higiénés szabályok betartása mellett történik mindez. Bizonyos esetekben azonban mégis lehet szóbeli vizsgát tenni. Ez előfordulhat akkor, ha az adott vizsgatárgyból csak a szóbeli vizsga létezik. Emellett akkor, ha az írásbeli eredménye a 12 százalékot elérte, a 25-öt azonban nem haladta meg, szóbelin javíthatnak a diákok.

Az érettségizők közül többen arról számoltak be, hogy könnyen boldogultak a magyar írásbelivel, ennél talán egy kicsivel nehezebbre is számítottak.

Zámori Ida igazgató szerint a tanárok mellett a diákok is mindent megtettek azért, hogy a megváltozott körülmények mellett is a lehető legjobban sikerüljenek az érettségi vizsgák, ezt segítette a folyamatos személyes konzultáció is.

Ezeket a fotók pedig már a Karácsonyi János Katolikus Gimnáziumból érkeztek, itt 43-an kezdték el az írásbeli feladatokat. A konzultáció lehetőségét itt is minden héten igénybe vették, a hétfői nap szintén fertőtlenítéssel kezdődött, majd egyesével mehettek be a diákok az épületbe.

A hétfői magyar vizsgák után a diákok kedden a matematikával folytatják. Szerdán következik a történelem, és csütörtökön tartják a középszintű angol vizsgákat, majd másnap pénteken német nyelvből érettségiznek a tanulók.

Nézze meg ezt is:

Kedvenc könyvem: Én és a tesóm

Igaz Dóra testvérek számára különösen ajánlott kötetét Réfi Milán mutatja be.