2024. április 19., péntek
FONTOS

2022-ben elkezdődhet a Karácsonyi iskola új tornacsarnokának építése

Pontosan még nem ismert a Karácsonyi János katolikus iskola új tornacsarnokának leendő helyszíne, de várhatóan 2022-ben elkezdődnek az építési munkálatok.

A tervek szerint az egyik lehetőség az lehet, ha a gimnáziumi épület szomszédságában alakítják ki, de az is szóba került, hogy az intézmény udvarára építik fel a létesítményt. Erről későbbi tárgyalások után születik döntés. A projektre közel több, mint 900 millió forint kormányzati támogatást nyert el a katolikus intézmény.

A tornateremmel kapcsolatos tervek már több éve napirenden vannak, régóta indokolttá vált egy modernebb és nagyobb helyszín a testnevelés órák lebonyolítására. A gimnazista diákoknak már heti 5 testnevelés órájuk van, ez akkor okoz nehézséget, amikor több osztálynak is azonos időben szerepel ez az órarendjében. A kormányzati támogatás részeként a tornacsarnok mellett a Karácsonyi iskola Erkel téri épületében is fejlesztések kezdődhetnek el, itt szintén a testnevelés óráknak helyet adó termet fognak kialakítani.

Az új tornateremnek köszönhetően valószínűleg több új sportág is bekerülhet majd a választható lehetőségek közé, de már az elmúlt időben is törekedtek ezen terület bővítésére. 3Téma című műsorunkban többek között a darts került szóba, mely nemrég épült be az iskolai programok közé, és már több házi bajnokságban is kipróbálhatták magukat a diákok.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …