2024. május 29., szerda
FONTOS

Kupakgyűjtő szívet adtak át Gyulán

Kupakgyűjtő szívet adtak át szerda reggel, Gyulán, a Gál Ferenc Egyetem előtt. Az eszközt Kétegyháza polgármestere adományozta Gyula városának. Rákócziné Tripon Emese elmondta, náluk nagy érdeklődés fogadta a kupakgyűjtő szívet, sokakban már akkor felmerült az a gondolat, hogy Gyulán is jó helye lenne egy ilyennek.

Az eseményen Görgényi Ernő gyulai polgármester hangsúlyozta, Gyulát és Kétegyházát két dolog köti össze, egy felújított útszakasz és egy értékrend, melyben központi szerepet foglal el a koraszülöttek ügyének támogatása, a koraszülöttek rehabilitációjának, mentorálásának a segítése. Ezt is szimbolizálja ez a szív, hiszen a benne elhelyezett kupakok ezt a célt fogják támogatni.

Ez az alkalom az ápolás májusi világnapja alkalmából szerveződött, és Florence Nightingale nevéhez fűződik. Ő sok beteget mentett meg a háborús időkben, olyan tettet hajtott végre, mely azóta is meghatározó az ápolás hivatását végzők számára.

A gyűjtőben elhelyezett kupakokat értékesítik, az ebből befolyt összeget pedig nemes célra, a koraszülöttek mentorálására fordítják.

Nézze meg ezt is:

Asterix került a fókuszba a gyulai könyvtár kiállításán

  Tablókiállítás nyílt a Mogyoróssy János Városi Könyvtárban. Az “Egy képregény születése…Asterix – Az eltűnt …