2024. március 29., péntek
FONTOS

55 új fertőzött Békés megyében

A szerdai 21 208-ról csütörtökön 21 263-ra emelkedett a Békés megyei koronavírus fertőzöttek tavaly március óta regisztrált száma.

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 4 153 038 fő, közülük 2 315 428 fő már a második oltását is megkapta.

1680 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 787 647 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 124 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 28 297 főre emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 546 246 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 213 104 főre csökkent.

4104 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 485-en vannak lélegeztetőgépen.

Már több mint 4,7 millióan regisztráltak oltásra és 80%-uk meg is kapta azt. Az online időpontfoglalóban Sinopharm, AstraZeneca és Szputnyik oltásokat lehet jelenleg foglalni. A 16-18 éveseket arra kérjük, hogy péntek éjfélig regisztráljanak az oltásra, mert csak érvényes regisztrációval tudnak majd időpontot foglalni a jövő héten. A kormány szerdai ülésének döntéseiről a mai Kormányinfón adunk tájékoztatást.

A még oltásra váró regisztráltak az online időpontfoglalóban is tudnak oltást foglalni a kórházi oltópontokra. Jelenleg Sinopharm, AstraZeneca és Szputnyik oltásra lehet időpontot foglalni.

Az online időpontfoglaló elérhetősége: https://www.eeszt.gov.hu

Arra kérjük az oltást kérő 16 és 18 év közötti fiatalokat illetve szüleiket, hogy ha még nem tették, akkor május 7. péntek éjfélig regisztráljanak az oltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. Csak az érvényes regisztrációval rendelkezők tudnak majd online időpontot foglalni a jövő hét második felében tervezett oltásra, amely Pfizer-vakcinával fog történni a kórházi oltópontokon. Az ehhez szükséges vakcinát a kedden érkezett Pfizer-szállítmányból biztosítjuk. Az oltás a 16. életévet betöltött fiatalnak adható.

Az online időpontfoglaló megnyitásáról külön fogunk számukra tájékoztatást adni. https://koronavirus.gov.hu/cikkek/16-18-eves-fiatalok-pentekig-regisztraljatok

Az oltási program előrehaladásával és a járvány megfékezése érdekében már a Magyarországon élő külföldiek és a TAJ-számmal nem rendelkező külföldön élő és külhoni magyar állampolgárok is tudnak regisztrálni az oltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon.

Bővebben: https://vakcinainfo.gov.hu/hirek/keddtol-mar-a-magyarorszagon-elo-kulfoldiek-es-a-taj-szammal-nem-rendelkezo-kulfoldon-elo-es-kulhoni-magyarok-is-tudnak-regisztralni-az-oltasra

Kérjük, hogy aki még nem tette meg, az  regisztráljon a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu  honlapon, mert a járványból egyedül a védőoltás jelenti a kivezető utat.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …