2024. április 26., péntek
FONTOS

Új szolgáltatással bővült a NAV online weboldala

Új szolgáltatással bővült a Nemzeti Adó- és Vámhivatal platformja.

A családi kedvezmény kalkulátor azoknak készült, akiknek családi pótlékra jogosult gyermekük van és ehhez kapcsolódóan családi kedvezményt szeretnének érvényesíteni. Az online rendszeren keresztül az érintett kiszámolhatja, hogy milyen összegben tud kedvezményt érvényesíteni és a bevallást hogyan kell kitöltenie.

Nagyné Sztán Ilona arra hívta fel a figyelmet, hogy a kedvezmény összevonása csak az első jövedelmekre vonatkozik, ami lehet munkabér, egyéni vállalkozás vállalkozói kivét, őstermelői bevétel, illetve ingatlanbérbeadásból származó bevétel.

Az adóhivatal tekintetében a legtöbb ügyintézésre igaz, hogy egyre inkább az online felületre szeretnék terelni és elhagyni a papír alapú dokumentumokat. Ez igaz az SZJA-bevallási tervezetekre is, a NAV webes eSZJA-oldalára mintegy 2,5 milliószor kattintottak az ügyfelek. Április közepéig 400 ezerrel több látogatást regisztráltak az online-bevalláskitöltő rendszernél, mint tavaly.

A jóvá nem hagyott bevallási tervezetek május 20-tól válnak véglegessé, kivételt képeznek ez alól a mezőgazdasági őstermelők, egyéni vállalkozók és az áfafizetésre kötelezettek.

 

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …