2024. április 25., csütörtök
FONTOS

400 millió forintos támogatásban részesül a gyulai önkormányzat

Eredményesek voltak a kormánnyal folytatott tárgyalások, ezért Gyula 400 millió forint támogatást kap az elmaradt iparűzésiadó-bevétel pótlása céljából – írta közösségi oldalán a város polgármestere.

Görgényi Ernő hangsúlyozta, a kormány az egyéni vállalkozásoknak, valamint a kis- és középvállalkozásoknak 50%-os kedvezményt biztosít a helyi iparűzési adóból.

Számítások szerint 2 321 gyulai vállalkozás lehet jogosult a kedvezményre, ennek köszönhetően pedig akár 290 millió forint is a gyulai vállalkozásoknál maradhat. Ez azonban az önkormányzat szempontjából bevétel-kiesést jelent.

Becslések szerint az önkormányzatnak összesen akár 400 millió forint helyi iparűzési adóbevétel csökkenése is lehet az idén, hiszen sok vállalkozás a járvány miatt hosszabb-rövidebb időre kénytelen volt bezárni, illetve lecsökkent a forgalmuk. E miatt az 50%-os kedvezményen kívül is kevesebb adó befizetésével számolnak.

A kormány most ezt a várható bevételkiesést térti meg Gyulának.

A polgármester azt írta, azok a szabályok még nem jelentek meg, amelyek a 400 millió forintos támogatás felhasználhatóságára vonatkoznak, de ha lehetőség lesz rá, akkor utak felújítására szeretnének költeni annyit, amennyit csak lehet.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …