2021. június 16., szerda
FONTOS

Jogosítvány nélkül, ittasan vezetett egy férfi Battonyán

A 8 éves kisfiát vitte haza az iskolából. A rendőrök leállították és őrizetbe vették.

Ittasan vezető autóst állítottak elő a rendőrök 2021. május 10-én 13 óra 15 perc körül Battonyán. A férfit a Fő utcán igazoltatták. Kiderült, hogy nincs jogosítványa, mert korábban eltiltották a járművezetéstől, és az alkoholszonda is ittasságot jelzett nála. A férfi ráadásul nem egyedül volt, a 8 éves kisfia is vele volt, őt akarta hazavinni az iskolából. A gyermeknek nem volt biztonsági ülésmagasítója. A rendőrök a battonyai férfit a járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vették és három napon belül bíróság elé állíthatják. Emellett az ittas járművezetés miatt büntetőfeljelentést tettek ellene. Azért pedig, mert a kisfiát nem a magasságának megfelelő biztonsági ülésmagasítón vitte, helyszíni bírság megfizetésére kötelezték.

A történtek kapcsán a rendőrség ismételten kéri, hogy aki alkoholt fogyasztott, ne vezessen! Ne veszélyeztesse magát, utasait, vele utazó családtagjait azzal, hogy szabálytalankodik! A gyermekeket pedig mindig az életkoruknak, magasságuknak megfelelő biztonsági ülésben, magasítón utaztassák! Az ülést jól rögzítsék az autóhoz, és a gyermeket védő biztonsági övet is kapcsolják be!

Nézze meg ezt is:

Családok mérték össze közlekedési tudásukat

  Idén tizedik alkalommal indította útjára az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság a „Közlekedik a család” vetélkedőt, …