2024. április 19., péntek
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2021. 05. 13.

Témák:

– A Békés megyei közélet és agrár-vállalkozói világ résztvevőivel egyeztetett az Agrártárca nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, Bencsik Dávid. A résztvevők új irányokat adnának a hazai agrárium nemzetközi lehetőségeinek.

– Csütörtökön tovább javult a járványügyi adatok többsége. Igaz, Békés megyében 39 új fertőzöttet vettek nyilvántartásba.

– Egyre több országba utazhatunk, mindez pedig azt is jelenti, hogy hozzánk is egyre több országból érkezhetnek a vendégek. A gyulai idegenforgalom szempontjából különösen fontos, romániai turisták ügyében egyelőre nem született döntés.

– Egy határon átnyúló pályázati projekt keretében indított képzéseket a Körös-Maros Vidékfejlesztési és Ökogazdálkodási Alapítvány. A program során elsősorban a mezőgazdaságban használható ismeretekhez juthatnak hozzá a jelentkezők. A keddi állattenyésztő vizsgát követően tizenegyen vehették át oklevelüket.

– Igazi nagyüzem kezdődött a hét második felében, már ami a városi virágosítási programot illeti. Szerdán a Szentháromság utcában 350 csomagot vehettek át a környék lakói.

 

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 15.

Témák: – Péntek késő délután, a Százéves cukrászda udvarán tartott programismertető fórumon jelentette be Görgényi …