2024. április 18., csütörtök
FONTOS

Fagyosszentek végén kiültethető a paradicsom és paprika

A paprika és a paradicsom meleg éghajlatról származik, kiültetésénél mindenképp érdemes megvárni a májusi fagyosszentek végét, ugyanis ezek a növények nem tűrik a hideg, 10 fok alatti hőmérsékletet.  Szűcs Gergely kertész azt is elmondta, mire érdemes odafigyelni ezen növények kiültetésénél, milyen növényekkel lehet, és melyekkel tilos összeültetni őket.

A paradicsom egy sokmagvú bogyótermés. Virága sárga színű és érdekessége, hogy a paradicsom bogyó mindig a második fürtön terem, és egy levél mindig kimarad. A paprika felfújt bogyótermés, vitaminokban gazdag, c-vitamin tartalma kimagaslóan magas. Sokáig élénk színe miatt azt hitték, hogy mérgező növény. Mind a két zöldség a burgonyafélék családjába tartozik.

Szűcs Gergely egy speciális eszközt is bemutatott, mely támasztékot nyújt a növénynek, és kifejezetten a paradicsom növekedését szolgálja. Rátekerjük, megigazgatjuk, fontos, hogy nem kell hozzá semmilyen rögzítő anyag, ezáltal saját magát fogja megtartani a növényzet.

Kifejezetten paprikára vagy paradicsomra nem fogunk műtrágyát találni, mert ezek általánosan, zöldségekre vannak kifejlesztve, de nyugodtan adhatunk nekik bármilyen hosszú vagy rövidhatású műtrágyát, melyet a különböző kereskedésekben tudunk beszerezni

Nézze meg ezt is:

Helyszíni szemle miatt lezárják a Sarkad és Gyula közötti útszakaszt

A Gyulai Rendőrkapitányság 2024. április 19-én, pénteken 10 óra és 11 óra 30 perc között …