2024. április 23., kedd
FONTOS

Gyulai lány nyert az országos könyvtárhasználati versenyen

Molnár Eszter, a Karácsonyi János Katolikus Iskola és Gimnázium 8. osztályos tanulója országos 1. helyezést ért el a Bod Péter Könyvtárhasználati Versenyen.

A versenyt két kategóriában hirdették meg, 7-8. és 9-10. osztályos tanulók számára. A verseny feladatai minden évben más és más témához kapcsolódnak, az idei Dánia volt. A versenyzőknek különböző feladatokon keresztül kellett számot adniuk információkeresési, forrás- és könyvtárhasználati tudásukról. A feladatok között szerepelt Dánia növényvilága, de többek között kapcsolódott kérdés a híres meseíró, Andersen életéhez és munkásságához.

Az írásbeli fordulóban két korcsoportban 67 iskola 141 diákja vett részt. A feladatlapot a versenyzők a saját iskolájuk könyvtárában oldották meg, ahol elektronikus forrásokat és a könyvtár teljes nyomtatott állományát is használhatták a kereséshez. Az idei tanévben az országos írásbeli forduló és a döntő is online formában zajlott.

 

Molnár Eszter a tavalyi versenyre is a gyulai gimnázium könyvtárában készült fel, amikor szintén bejutott a legjobb 12 versenyző közé, idén pedig a legjobb tudott lenni, felkészítője Papp Zsuzsanna, a Karácsonyi gimnázium könyvtárostanára volt. A katolikus iskolában nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a tanulók megismerkedjenek a könyvtárhasználat alapjaival, aki pedig érdeklődve áll a téma iránt, számára bővebb lehetőség is kínálkozik és olyan tudásra tehet szert az órákon, melynek később is hasznát veheti akár az egyetemi évek alatt is.

 

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …