2024. március 28., csütörtök
FONTOS

45 ezer virágot ültetnek el Gyula közterületein

Ezekben a napokban is zajlik Gyulán a közterületek virágosítása, a képeken a Petőfi téren folyik az ültetés. A virágágyásokat a Gyulai Közüzemi Kft által előállított komposzttal töltötték fel.

A szakemberek figyelik, hogy melyik növényfajta hogy viselkedik, mennyire bírják a városi klímát, vagy adott esetben a forgalmat. Szászné Várkonyi Adrienn főkertész elmondta, a kiültetés során a leginkább meghatározó szempont az, hogy egy-egy ágyás mennyire napos, vagy árnyékos, ennek megfelelően határozzák meg, hogy hova milyen növény kerül. Újdonságok azért mindig vannak, így idén is.

A virágok ültetését múlt csütörtökön kezdték meg. Eddig jó ütemben haladtak a munkával. Az, hogy most nincs túl meleg, jót tesz a növényeknek, kevesebb stressz éri őket. A folytatás leginkább az időjáráson múlik, ha sok eső lesz, akkor lelassul a folyamat, de jó eséllyel még ezen a héten az összes növény a helyére kerül, május végén pedig a 26 nagy virághengert is elhelyezik a város különböző pontjain.

Nézze meg ezt is:

Az áldozatsegítésről egyeztettek Békéscsabán

  A békéscsabai Áldozatsegítő Központban tett látogatást és a kormányhivatalban megtartott, szakmai egyeztetésen vett részt …