2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2021. 05. 18.

Témák:

– Ha az időjárás kedvező lesz, és nem esik túl sok eső, a héten befejeződik a virágültetés Gyula közterületein. A városban idén 45 ezer növényt ültetnek el ezekben a napokban.

– 10 évvel ezelőtt adták át az Erkel Ferenc Emlékház megújult kiállítását, a kerek évforduló alkalmából több kedvezménnyel is várják a vendégeket. Az átadás jubileumi hetében, azaz május 18. és 24. között a tízéves fiatalok, valamint a gyulai várba és a kastélyba szóló kombinált jegyet vásárlók is ingyen térhetnek be az emlékházba.

– Folyamatosan csökken az országban a koronavírus szennyvízben mért mennyisége, Békéscsabán stagnáló tendencia érvényesül. A keddi adatok alapján tovább csökkent a fertőzés terjedésének üteme.

– Az őszre halasztott könyvhét helyett „Majdnem Könyvhét” című programsorozattal készül a gyulai könyvtár. Az előadásokat védettségi igazolvánnyal lehet majd megtekinteni, de várhatóan online is követni lehet az eseményeket.

– Kutatók érkeztek a Körös-Maros Nemzeti Park területén található Kígyósi-pusztára. A szakemberek ezúttal lepkéket kerestek többek között a gyepes vegetációban.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 03. 25.

Témák: – Szombat délután átadták a gyulai sporttelep Himer centerpályáját. Az eseményen Görgényi Ernő polgármester …