2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Tíz éve adták át az Erkel Ferenc Emlékház megújult kiállítását

10 évvel ezelőtt újították fel az Erkel Ferenc Emlékházat Gyulán, azóta több tízezer látogatót fogadtak az Apor téren található épületben.

A Himnusz zeneköltője gazdag életművet hagyott maga után, a szülőházában kialakított kiállítóterekben ezekkel az értékekkel ismerkedhetnek meg a látogatók. A Kubinyi pályázat keretében interaktív elemekkel bővült több gyulai kiállítóhely is, ezekkel már az Almásy-kastélyban és a gyulai várban is találkozhattak a vendégek. 2021-ben az emlékház, mint kiállítóhelyiség tizedik évfordulóján már az ide érkező interaktív elemek is készülnek, többek között az okostükör és a zenélőpad. Fekete-Dombi Ildikó az Erkel Ferenc Kulturális Központ ügyvezetője elmondta, bíznak benne, hogy az új eszközökkel már ősszel találkozhatnak a látogatók.

A jubileum kapcsán természetesen külön készültek az emlékházban. Azok a vendégek, akik ezen a héten a gyulai várba, illetve az Almásy-kastélyba szóló komplex jegyet vásárolják meg, ők ingyen térhetnek be Erkel Ferenc szülőházába. Ez vonatkozik természetesen pünkösd hétfőre is, és mindezek mellett a 2011-ben született vendégek is ingyen mehetnek be az épületbe.

A kiállítás folyamatosan bővült az elmúlt évek során. Előfordult, hogy magán felajánlások során jutottak el tárgyi értékek a kiállítótérbe, de pályázat útján is több Erkelhez köthető műtárgyat, kéziratos kottát szereztek be, hogy bemutassák a közönség számár

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …