2021. június 16., szerda
FONTOS

Megtartotta alakuló küldöttgyűlését a Nemzeti Pedagógus Kar Békés megyei szervezete

Május 10-től megkezdődtek a Nemzeti Pedagógus Kar Alakuló Területi Küldöttgyűlései.

Két héten keresztül zajlanak a helyi választások, ezeken 5 évre kapnak megbízást az új tisztségviselők, a megyei elnökök, elnökhelyettesek, az elnökség és a megyei etikai bizottságok. Mindezeken túl az országos küldöttek személyére is voksolhatnak az esemény résztvevői. Szerdán megrendezte alakuló küldöttgyűlését a Nemzeti Pedagógus Kar Békés megyei szervezete is a Békéscsabai Szakképzési Centrum központi épületében. Az eseményen elhangzott, a 2013-ban létrejött kart a pedagógus társadalom az évek során elfogadta.

A területi szervezetek működését elsősorban a területi elnökségek koordinálják, vezetik. Országosan Békés megye kimagasló helyen szerepel mind az aktivitás, mind a programszervezés területén.

Az alakuló küldöttgyűlésen elhangzott, a Békés megyei szervezetben helyet kaptak óvodában, általános iskolában, gimnáziumban, szakképzésben, kollégiumban, gyógypedagógiában, valamint az alapfokú művészeti oktatásban dolgozó szakemberek is.

Békés megye a pedagógusok létszáma alapján tizenegy mandátummal rendelkezik. Az eseményen a küldöttek átvették megbízóleveleiket, ezt követően pedig újabb 5 évre megválasztották a Békés megyei szervezet elnökének Sióréti Gabriellát.

Nézze meg ezt is:

Négy új fertőzött szerdán, Békésben

Szerdán 21 891-ről 21 895-re nőtt a Békés megyei koronavírus fertőzöttek tavaly óta nyilvántartott száma. …