2024. március 29., péntek
FONTOS

Retrospektív filmalkotás helyszíne volt a gyulai Ladics-ház

Filmforgatás helyszínének adott otthont Gyulán a Ladics-ház.

A jelenetek 1845-ben játszódnak és a film Petőfi Sándor életéből emel ki egy eddig talán kevésbé ismert történetet. A stábtagok már a  gimnáziumi évek óta ismerik egymást és többször is dolgoztak együtt, vagyis egy fiatal, de összeszokott csapat vágott bele a munkába. A csapatból a legtöbben a Szegedi Tudományegyetem tanulói, és egy különleges helyszínt kerestek ötletük megvalósítására. A Ladics-házban forgató társaság korábban már több kis filmet forgatott. Ebből kifolyólag mindenki a saját lehetőségeihez képest járult hozzá a filmkészítéshez, a jelmezeket pedig a Békéscsabai Jókai Színház biztosította.

Petőfi Sándort a legtöbben valószínűleg 1848-as tettei miatt ismerhetik, az egyetemisták célja viszont éppen az volt, hogy egy másik oldalról mutassák be a nemzeti hős életét. A stábtagok elmondták, nem ez az első alkalom, hogy egy Petőfi történetet dolgoznak fel, mindezzel jelezni szeretnék azt is, hogy mennyire tisztelik az életművét.

A film elkészítését követően a csapat azon fog dolgozni, hogy a fiatalabbakat és az idősebbeket is megszólítva minél többek láthassák majd az elkészült alkotást.

 

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …