2024. május 18., szombat
FONTOS

Ittas vezetők Zsadányban és Békéscsabán

Békés megyében 2021. május 23-án személyi sérüléssel járó közlekedési balesetről nem érkezett bejelentés a rendőrségre.

Zsadányban, a Béke utcában 2021. május 23-án 22 óra 30 perc körül egy személygépkocsi lehajtott az útról, majd árokba borult. A balesetben senki nem sérült meg, de a jármű vezetőjénél pozitív értéket mutatott az alkoholszonda.

A rendőrjárőrök ezért orvosi vizsgálatra és mintavételre vitték a 39 éves férfit, akitől elvették a jogosítványát és büntetőfeljelentést tettek ellene.

A Békés megyei rendőrök 2021. május 23-án, további két helyszínen intézkedtek ittas járművezetés gyanúja miatt. Először 0 óra 30 perc körül Békéscsabán, a Zsíros utcában ellenőriztek egy személygépkocsi-vezetőt.

Ezután, 9 óra 30 perc körül szintén a megyeszékhelyen, a Sikonyi utcából állítottak elő egy segédmotor-kerékpárost. Mindkét járművezetőnél alkoholfogyasztást jelzett a szonda, a rendőrjárőrök ezért mindkét férfit előállították a rendőrkapitányságra. A további légalkoholmérések is igazolták azt, hogy ittasan vezettek, ezért büntetőfeljelentést tettek ellenük.

A vezetői engedélyét a motorral közlekedő férfitől elvették, az autó vezetőjével szemben pedig szabálysértési eljárás is indult, mert nem tartotta magánál a jogosítványát.

Nézze meg ezt is:

Teljes útzár várható csütörtökön, az Ajtóssy és a Halácsy utca csomópontjában

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2024.04.11-én (csütörtökön) 7:30 és 17:00 óra között Gyulán az Ajtóssy …