2024. március 29., péntek
FONTOS

Közel 180 fiatal kapta meg a keresztény nagykorúság szentségét

Bérmálási szentmisét rendeztek május 22-én, szombaton a szegedi Szent Gellért Fórumban.

Az eseményen közel 180 fiatal kapta meg a keresztény nagykorúság szentségét a Szeged-Csanádi Egyházmegyében. Kiss-Rigó László püspök kiemelte, a Szentlelket az apostolok pünkösdkor kapták meg. Mi is mindannyian megkapjuk a történelemben a keresztségünkben, és a bérmálkozásban.

A szeged-csanádi püspök folytatta, van olyan ajándék is, amiből látszik, hogy szeretetből adták, melyet érdemes kinyitni, megnézni és használni, élni vele. A Szentlélek ajándéka is ilyen.

Azok, akik személyes kapcsolatban vannak Jézus Krisztussal, azok az életben az ő lelkületével, erejével tudnak küzdeni. Kiss-Rigó László hangsúlyozta, reméli, hogy akik tudatosan bérmálkoznak, azok egész életükben hűséggel kitartanak Jézus mellett, mert így tudnak értelmesen élni és célba jutni.

A bérmálkozók mielőtt megkapták a Szentlelket, megújították a keresztségi fogadalmaikat. Ezt követően a katolikus bérmálkozó a püspök, illetve a püspöki helynök elé állt. A bérmaszülő a bérmálkozó mögött áll és a vállára teszi a kezét. Ezzel kifejezi, hogy felelősséget vállal a bérmálkozóért.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …