2022. szeptember 25., vasárnap
FONTOS

Hamarosan megkezdődik a Tóth Péter-ház felújítása

Tervezési szempontból nagyon fontosnak tartották a kiemelkedő helyi építészettörténeti értéket képviselő utcai homlokzatok eredeti állapotának visszaállítását, és az épület kubusának, azaz a teljes külső kontúrnak geometriai változtatás nélküli örökítését.

Az épület funkcionális rendjét két, egymástól térben jól elkülöníthető, de működési szempontból egymást támogató egység fogja alkotni. Az egyik az alagsori és a földszinti tereket hasznosító kulturális szolgáltató és előadótér, a másik az emeleti és a tetőtéri szinteken elhelyezkedő konzervatórium, a SZTE Vántus István Zeneművészeti Szakgimnázium közismereti oktató-termeivel és hangszeres gyakorló-helyiségeivel. Mindez hozzájárulhat a zeneművészeti nevelő munka, a hangszeres játék elsajátítása és a hangszeres előadóművészet szoros kapcsolatának kialakításához.

Az intézmény – a megye egyetlen gyakorló zeneművészeti szakközépiskolája lévén – regionális szinten is meghatározó szerepet játszik, ezért növendékeinek körét tekintve különleges helyzetű. Az iskola tanulóinak többsége a dél-alföldi régió három megyéjéből érkezik. Többéves zenei előképzettséggel rendelkező, tehetséges, fogékony, jól tanítható gyermekek közül kerülnek ki a diákok. Az intézmény alapvető feladata, hogy lehetővé tegye a régióban működő zeneiskolák és alapfokú művészetoktatási intézmények legtehetségesebb tanulóinak továbbtanulását.

Az egyházmegye tudatosan törekszik arra, hogy mindenkit a lehető legmagasabb szintre juttasson tanulmányaiban, és ezzel egy időben igyekszik kialakítani világképét, emberképét, értékrendjét, amely az iskolát működtető egyházat jellemzi. Olyan emberképet közvetítenek, amely a személy méltóságát mindenütt, minden körülmények között tiszteletben tartja.

 

Nézze meg ezt is:

Egy hét az evangélium közelségében

Az ÁGOTA közösség egyik missziója, hogy a családjukat nélkülöző gyermekek és fiatalok létállapotához érzékenyülve közvetíti számukra …