2024. április 26., péntek
FONTOS

História napról lapra 365+1 címen jelent meg Árpási Zoltán új könyve

História napról lapra 365+1 címen jelent meg Árpási Zoltán új könyve, melynek bemutatóját csütörtök délután tartották a Gyulai Almássy Kastély Látogatóközpont kávézójában.

Árpási Zoltán elmondta, hogy az ötletet Békéscsaba adta, ott a várossá válás 300 éves évfordulójára megjelent egy kötet, amely 300 történetet tartalmaz. A kötet első része egy összefoglaló Gyula város történelméről.

A mű számos olyan történetet tartalmaz, mely a város múltjához kapcsolódik. Bemutatja a város értékeit, jellegzetességeit, emlékhelyeit, és azokat a személyeket is, akik tevékenységükkel hozzátettek valamit a város fejlődéshez. Azt is kifejtette, hogy sok olyan történetet hagyott ki, amelyek nem fértek volna már bele a kötetbe. Ilyen többek között a Himnusz születésének története, de nem is ez volt a cél, hanem az olvasó érdeklődésének felkeltése a téma iránt.

A kötet ajánlóját Görgényi Ernő gyulai polgármester írta, szombaton az Erkel Ferenc Gimnázium ballagó diákjai is kapnak belőle egy példányt a tarisznyájuk mellé útravalónak, hogy a mai fiatalok is tisztában legyenek annak a városnak a történetével, ahol tanultak.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …