2024. április 20., szombat
FONTOS

Hangversenyt rendeznek szombaton az Erkel téren

Június 5-én, szombaton a megújult Erkel téren a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar és a Gyulai Erkel Ferenc Vegyes Kar ad hangversenyt. Az előadás Erkel Ferenc, a 140 évvel ezelőtt született Bartók Béla és Kodály Zoltán jegyében zajlik majd.

Elek Tibor elmondta, a szombati hangverseny helyszíne az Erkel tér lesz, a színpad az Erkel szobor mögött és a Százéves Cukrászda terasza előtt lesz. Emellett 100 darab széket helyeznek el a téren a komolyzene és a fesztiválhangulat iránt érdeklődők számára. Elek Tibor hangsúlyozta, nem volt véletlen a helyszín kiválasztása.

Elek Tibor kiemelte, kedvezőtlen időjárás esetén az Erkel tér helyett az Erkel Ferenc Művelődési Központ lesz a helyszíne a hangversenynek.

A teátrumhoz kapcsolódó információ, hogy a napokban is készül a Gyulai Várszínház tószínpada, amely az idei, 58. nyári évad egyik helyszínéül szolgál majd. A tószínpad megépítése után kezdik el a várszínpad építését a szakemberek.

Június 25-én kezdődik a Gyulai Várszínház 58. nyári évada a Körös-völgyi Sokadalom Népművészeti Fesztivállal.

Június 28-án a Shakespeare Fesztivállal elkezdődnek a színházi előadások, először a Katona József Színház előadásában lesz látható az Othello című darab az Erkel Ferenc Művelődési Központban.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …