2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2021. 06. 02.

Témák:

– 32 vállalkozás vehette át arról a pályázatról szóló támogatói okiratot Kondoroson, amelynek köszönhetően fejleszthetik az állattartó telepeket. A Békés megyei gazdálkodók összesen 21,7 milliárd forintot nyertek az említett célra. A magyar kormány által kiírt támogatás keretösszege 260 milliárd forint, ez meghaladja az elmúlt hét év támogatási összegét.

– Szerdán is kedvező adatok születtek a koronavírus járvánnyal kapcsolatban, Békés megyében kilenc új fertőzöttet jegyeztek fel.

– Meglehetősen aktívak voltak a közelmúltban a gyulai szerzők, csak a Majdnem Könyvhét során négy új könyvet mutatnak be a városhoz valamilyen módon kötődő emberektől. A Mogyoróssy János könyvtárban hamarosan a korábban megszokott események is újraindulnak, a világjáró gyulai programsorozatra már az előadók is jelezték témáikat.

– A műtárgyak kezelését segíti a jövőben az a polcrendszer, melyet ezekben a napokban építenek a szakemberek a Kohán Képtárban. Az összes olyan műtárgyat ebben a raktárban fogják tárolni, amely nem része egyik tárlatnak sem, vagy éppen nem fér el a kiállítótérben.

– Koncert miatt lezárják szombat este az Erkel tér környékét.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 03. 22.

Témák: – Már hagyomány, hogy a víz világnapja alkalmából 2010 óta minden évben bemutatkozik az …