2024. április 20., szombat
FONTOS

Hamarosan újraindulnak a könyvbemutatók és az egyéb előadások a könyvtárban

 

 

A szabályok betartásával a Mogyoróssy János Városi Könyvtárban is újraindulhatnak a közösségi programok.

A Majdnem Könyvhét elnevezésű eseményről már korábbi híradónkban is beszámoltunk.

Ez június 10-én kezdődik. Ezen kívül a korábban megszokott, estébe nyúló kikapcsolódási lehetőségek is hamarosan visszatérnek, újra elkezdődik a könyvbemutatók és egyéb előadások sorozata. Szervezés tekintetében az már most látható, hogy érdekes témákkal várják a vendégeket a világjáró gyulai programsorozat során, ahol jelentkezők is vannak már, akik szívesen megosztják utazásaik során szerzett élményeiket, tapasztalataikat. A gyulai könyvtár igazgatója 3Téma című műsorunkban a gyulai szerzők aktivitására is felhívta a figyelmet, már a közelgő Majdnem Könyvhét idején is négy új kötetet mutatnak be.

Az érettségi előtt álló diákok számára 2021-ben már lehetőség nyílt arra is, hogy a gyulai könyvtárban teljesítsék az iskolai közösségi szolgálat óráit. Egyéb, kisegítő feladatokat már tavaly is kaphattak, ilyen volt a könyvek szelektálása vagy a polcok portalanítása. A feladatkört mindenképpen színesíteni és bővíteni szerették volna idén, valamint cél volt az is, hogy a tanulók az érdemi könyvtári munkában vehessenek részt.

Dézsi János hozzátette, a közelgő események során természetesen azokra is gondolnak, akik valamilyen oknál fogva nem jutottak még védettségi igazolványhoz, számukra online lesznek követhetőek a programok.

 

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …