2022. május 25., szerda
FONTOS

Párducz László: a nemzet határai a lelkekben húzódnak

Az Erkel Ferenc Vegyes Kar énekelte el a Himnuszt a Nemzeti Összetartozás Napján, a gyulai Csigakertben Kovászna adományaként felállított székelykapunál. Az 1920-as, trianoni békediktátum révén hazánk területének kétharmadát elveszítette, színmagyar területek kerültek idegen uralom alá.

A péntek délelőtti eseményen Párducz László főorvos, a Magyar Család- és Nővédelmi Tudományos Társaság elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a hátrány olykor előny is lehet, a hit és a szeretet által a hátsó sorból való indulás esélyt is kínál.

Párducz László arra hívta fel a figyelmet, hogy a “belső trianonok” a legveszélyesebbek. Ezzel kapcsolatban kitért a demográfiai kérdésekre. Elmondta, 1980 óta folyamatosan csökken a népesség, a magyar jövőt viszont a magyar gyermekek jelentik.

Az eseményen Pelsőczy László színművész előadását láthatta a közönség, majd az egyházak képviselői emlékeztek. A programot koszorúzás a székely himnusz zárta.

 

Nézze meg ezt is:

Ismét a Dining Guide Top 100 kalauzban a Patrióta Kisvendéglő

  A közelmúltban jelent meg Magyarország legmeghatározóbb gasztrokalauza, amely 2005 óta rangsorolja a legjobb éttermeket. …