2024. április 20., szombat
FONTOS

A legutóbbi után 16 hónappal nyílt ismét új időszaki tárlat a Kohán Képtárban

Június 8-án, kedden “A művészet ereje” címmel nyílt meg Árvai József kiállítása. Kónya István, a Kohán György Alapítvány kuratóriumi elnöke a megnyitón kiemelte, ünnepeljük az újraindulást, a magyar kultúrát, ebben is a képzőművészeti kultúrát. Ez egy olyan érték, melyet őseinktől örököltünk és a jövő nemzedékének kell átadnunk.

Árvay Zsolt, a művész fia az eseményen kiemelte, az elmúlt 16 hónapban sikerült megéreznie a művészet erejét.

Durkó Károly, az Oktatási és Kulturális Bizottság elnöke az eseményen elmondta, négy évvel ezelőtt már találkozhattunk Árvai József kiállításával az Erkel Ferenc Művelődési Központ földszinti aulájában. 60 olyan festmény került elő az utóbbi években, amelyek most a Kohán Képtár időszaki kiállításában láthatók. Ezeket az alkotó az 1960-as, 1970-es években készítette.

Az 1932-ben született művészt Gyulán sokan jogászként ismerhetik, ifjúságvédelmi területen dolgozott. Fiatal korában a Kossuth-díjas Kohán György társaságához tartozott, képzőművészeti tanulmányait Czóbel Béla mellett is folytatta. Ők voltak legnagyobb hatással művészetére. Árvai József kérdésünkre elmondta, saját munkáit az expresszivitás, emellett a motívumok tisztaságának a szentsége jellemzi.

Árvai József kiállítása július 11-ig tekinthető meg a Kohán Képtárban.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …