2024. április 18., csütörtök
FONTOS

Zsadányban fogták el a turai tolvajt

Az elkövetés helyszínétől több mint 200 kilométerre fogták el a Békés megyei rendőrök azt a 63 éves férfit, aki a Pest megyei Turán lopta meg szállásadóját a gyanú szerint.

Pénzt akart kivenni trezorjából az a turai férfi, aki 2021. június 7-én azzal szembesült, páncélszekrénye üres, megtakarításának nyoma sincs, két héttel korábban még hiánytalanul hevertek ott a bankók. Feljelentést tett a rendőrségen, a kárát több mint 1,5 millió forintban jelölte meg és említést tett volt sógoráról. Az idős férfit tavaly sajnálatból befogadta, többször segédkezett neki a ház körül, többek között a trezor beszerelésekor, ám 2021. június 1-je óta nem látta, szó nélkül otthagyta őket.

Állandó lakó-, és tartózkodási hely híján a 63 éves V. Gyula felkutatása nehézségekbe is ütközhetett volna, ha a gödöllői rendőrök nem hajtanak fel arra utaló információt. Ám megtették, miközben elfogatóparancsot is kiadtak ellene. A beszerzett adat szerint a férfi a Békés megyei Zsadányig utazott, elfogásához a helyi rendőröket riasztották, akik 2021. június 7-én 16 óra körül a település utcáján megtalálták és bokros ideiglenes szálláshelyéről előállították, majd Gödöllőre vitték.

Kihallgatásán V. Gyula beismerte a terhére rótt bűncselekményt. A gyanú szerint szállásadója széfjéből magához vette az ott talált 1 millió forintot és 2 ezer eurót. Vallomása szerint nem emlékszik, hogy pontosan mikor, de többször kellett próbálkoznia a trezor kinyitásával. Két napon keresztül ütögette a kódokat, mire kinyílt és hozzáfért a vaskos borítékokhoz. Ezután összepakolta holmiját és lelépett. Busszal Hatvanba, majd Gyulára utazott, zsákmányát főként italra költötte. Zsadányba érve is evésre és ivásra használta fel a lopott bankjegyeket, hol egy ismerősnél, hol az erdőben aludt. Állítása szerint mindennap berúgott, de fogalma sem volt, hogy hová tűnhetett a pénz és mennyit költött. A rendőrök egy fillért nem foglalhattak le belőle, mindet felélte.

V. Gyula ellen lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság.

Nézze meg ezt is:

A lakosságtól várta a javaslatokat a rendőrség az április 19-ei speedmarathonra

  Idén is megrendezi a rendőrség a Speedmarathon akciót, ahova a lakosságtól várták a javaslatokat, …