2024. április 20., szombat
FONTOS

Nagy Levente Noel vehette át idén a Gyulai Primissima díjat

A 2020/21-es tanév kiváló diákjait és felkészítő tanáraikat köszöntötték csütörtök délelőtt, a városháza dísztermében.

Görgényi Ernő polgármester köszöntő beszédében kiemelte, egy jeles hagyomány folytatása ez a mai nap, hiszen immár másfél évtizede, hogy a tanév végéhez közeledve köszöntik azokat a kiváló diákokat, akik az előző tanévben, ami most fejeződik be, a legjobb eredményeket értek el a tanulmányi, művészeti és szakmai versenyeken. Folytatta, tiszteljük és becsüljük azokat a fiatalokat, akik energiáikat arra áldozzák, hogy gyarapítsák tudásukat, mert hiszünk a kiművelt emberfőkben.

Az idei évben a Gyulai Primissima díjat Nagy Levente Noel, az Implom József Általános Iskola nyolcadik osztályos tanulója vehette át. Noel többek között a Bendegúz Nyelvész Versenyen országos első, a Varga Tamás Matematika Versenyen pedig megyei első helyezett volt. Idén bejutott a német nemzetiségi nyelvi és népismereti verseny országos fordulójába, melyet a pandémia miatt nem rendeztek meg, így a helyezést az írásbeli eredménye dönti majd el. A jövőben mérnökként az autóiparban szeretne elhelyezkedni. Tanulmányait reál szakon, a békéscsabai Andrássy Gyula Gimnáziumban folytatja.

A kiváló diákok nevét évről-évre megörökítik a városi Dicsőségkönyvben, amelyet a Mogyoróssy János Városi Könyvtárban őriznek meg az utókor számára.

Nézze meg ezt is:

Évfordulót ünnepeltek a gyulai polgárőrök

  Öt éve adták át a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület irodáját, egyben a gyulai polgárőrök …