2022. szeptember 25., vasárnap
FONTOS

Vártúra a sejtelmes sötétben

 

Szombaton a gyulai vár is megismerhető a sötétben.

Az Almásy-kastély gyertyafényes tárlatához hasonlóan az egykori Magyar Királyság egyetlen épen maradt gótikus síkvidéki téglavára is felfedezhető a 16. század esti fényviszonyai között.

Gyertyafényben (a tűzvédelmi előírások miatt ledes eszközökkel) járhatják be a gyulai vár most induló, esti programjának résztvevői a valamikori erődítményt. A szombaton 21 órakor kezdődő különleges tárlatvezetésben a vár történetében nagy szerepet játszó személyekről, illetve jelentős eseményekről szóló történetmesélés kapja a főszerepet.

A vár bejárását követően – ahogyan az Almásy-kastély hasonló programján is lenni szokott – gyulai ízekből kapnak kóstolót a résztvevők.

Az eseményen csak regisztrációt követően lehet részt venni.

A vár sejtelmes felfedezésére az adott szombaton 15 óráig regisztrálhatnak az érdeklődők a 66/650 218 telefonszámon, vagy személyesen az Almásy-kastély ajándékboltjában.

Azok, akik jelentkeztek a tárlatvezetésre, belépőjüket este 8 óráig tudják megvásárolni a kastély kávézójában. A gyulai vár gyertyafényes felfedezését egyelőre két szombat estén, június 12-én és 19-én biztosítják a szervezők.

Amennyiben kedvező a program fogadtatása, ez az esemény is bekerül az erődítmény garantált programjai közé.

Nézze meg ezt is:

Oktató kórház címet kapott a Békés Megyei Központi Kórház

A Gál Ferenc Egyetem ünnepélyes tanévnyitó ünnepségén adták át a Békés Megyei Központi Kórház számára az …