2021. október 21., csütörtök
FONTOS

Szecessziós fotókból nyílt kiállítás

Kónya István alpolgármester nyitotta meg péntek délután Bagyinszki Zoltán Szecesszió című kiállítását, az eseményen pedig bemutatták azt az elsősorban óvodások számára készült, gyulai elemeket tartalmazó kifestőt is, melyet a fotográfus unokájával, Bagyinszki Lucával készített, és amelyet aznap délelőtt mutattak be.

A szecesszió világnapja alkalmából több napon át, több program is zajlott a fürdővárosban, ezek közül a művelődési központban bemutatott fotótárlat emelkedett ki. Bagyinszki Zoltán évtizedek óta készíti fotóit a Kárpát-medence legtávolabbi helyszínein, több ezres gyűjteményében jelentős helyet foglalnak el a szecessziós alkotások.

Az alkotó a tárlat anyagának összeállításakor arra törekedett, hogy a Kárpát-medence valamennyi régiójából legyen kép, és hogy olyan részleteket is megmutasson, melyek bemutatják a stílusirányzat gazdagságát, sokszínűségét.

A kiállításon Kónya István alpolgármester nemcsak a bemutatott képeket méltatta, hanem elismeréssel beszélt a fotográfus Bagyinszki Zoltán tevékenységéről, aki nyugdíjasként is ugyanúgy szívügyeként kezeli a stílusirányzat népszerűsítését, mint korábban.

Bagyinszki Zoltán Szecesszió című fotókiállítása védettségi igazolvánnyal látogatható a gyulai Erkel művelődési központban.

Nézze meg ezt is:

A Hungary Helps programot mutatta be Gyulán Azbej Tristan

  Szerda délután Gyulára látogatott a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program …