2024. április 24., szerda
FONTOS

Szecessziós fotókból nyílt kiállítás

Kónya István alpolgármester nyitotta meg péntek délután Bagyinszki Zoltán Szecesszió című kiállítását, az eseményen pedig bemutatták azt az elsősorban óvodások számára készült, gyulai elemeket tartalmazó kifestőt is, melyet a fotográfus unokájával, Bagyinszki Lucával készített, és amelyet aznap délelőtt mutattak be.

A szecesszió világnapja alkalmából több napon át, több program is zajlott a fürdővárosban, ezek közül a művelődési központban bemutatott fotótárlat emelkedett ki. Bagyinszki Zoltán évtizedek óta készíti fotóit a Kárpát-medence legtávolabbi helyszínein, több ezres gyűjteményében jelentős helyet foglalnak el a szecessziós alkotások.

Az alkotó a tárlat anyagának összeállításakor arra törekedett, hogy a Kárpát-medence valamennyi régiójából legyen kép, és hogy olyan részleteket is megmutasson, melyek bemutatják a stílusirányzat gazdagságát, sokszínűségét.

A kiállításon Kónya István alpolgármester nemcsak a bemutatott képeket méltatta, hanem elismeréssel beszélt a fotográfus Bagyinszki Zoltán tevékenységéről, aki nyugdíjasként is ugyanúgy szívügyeként kezeli a stílusirányzat népszerűsítését, mint korábban.

Bagyinszki Zoltán Szecesszió című fotókiállítása védettségi igazolvánnyal látogatható a gyulai Erkel művelődési központban.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …