2021. augusztus 4., szerda
FONTOS

Általános iskolás diákokkal ismertetik meg a helyi gasztrokultúrát

Hétfő délután tartotta meg a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesülete a Gasztrokultúra és értékmentés a helyi ifjúság körében elnevezésű programsorozat nyitó rendezvényét.

A hétfői eseményen átbeszélték a szakemberek, hogy milyen értékeket és információkat tudnak majd átadni a fiataloknak. A program célja az, hogy ápolják a húsipari hagyományokat, és átadják azokat a fiatalabbak számára. A gyerekek megismerkedhetnek a kolbászkészítés történetével, sőt el is készíthetik azt. Melyet aztán a szüleikkel együtt elfogyaszthatnak. Az egyesület elnöke elmondta, a járványhelyzetet megelőzően számos ilyen eseményt tartottak, sokan érdeklődtek a programok iránt. Bíznak benne, hogy ez a közeljövőben is így lesz.

A tervezett programok leghamarabb ősszel indulhatnak el.

 

Nézze meg ezt is:

12 fa mellett helyeztek el táblákat Békéscsabán

  A sport, az egészséges élet, életterünk környezetvédelme, idegenforgalmi lehetősége” volt a szlogenje a ZERGE …