2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Az egyházmegye aktuális ügyeit vitatták meg a gyulai papi találkozón

Hagyomány, hogy a Szeged-Csanádi Egyházmegye papsága évről-évre Gyulán rendezi meg éves találkozóját.

Az esemény lehetőséget ad a közös imádságra, valamint az egyházmegye aktuális ügyeinek megvitatására. Az egyik ilyen a koronavírus-járvány miatt 2020-ról 2021-re halasztott Eucharisztikus világkongresszus volt. 1938 után ismét Budapesten rendezik meg az eseményt. Ferenc pápa Magyarországra látogat, és részt vesz a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szeptember 12-ei záró szentmiséjén.

Az egyházmegye több éven keresztül készült, és ezekben a hónapokban is mindent megtesz azért, hogy a híveket, közösségeket, plébániákat felébressze a pandémia után, hogy ráhangolódjanak az Eucharisztikus világkongresszus programjaira, eseményeire.

A koronavírus-járvány miatt a lelkipásztorok sem találkoztak egymással személyesen, csak telefonon beszélgettek, ezért a gyulai papi találkozó olyan szempontból is fontos volt, hogy a papság tagjai személyesen is beszélhettek egymással.

A papi találkozót követően az olajszentelő szentmisét Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök celebrálta a Nádi Boldogasszony templomban. Az eseményen a közös imádság mellett az egyházmegye papjai megújították a szenteléskor tett ígéreteiket.

Az egyházmegye papságának képviselőivel azokat az olajokat áldották meg, melyeket az év során egyes szentségek kiszolgáltatása során, vagy különleges szertartásoknál használnak. A keresztelésnél, bérmálásnál, betegek keneténél, valamint templomszentelésnél.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …