2024. április 24., szerda
FONTOS

Kiss Ottó kötete nyerte el az Év Gyermekkönyve Díjat

A Magyar Gyerekkönyv Fórum idén már hatodik éve adta át az Év Gyermekkönyve Díjat, ahol több kategóriában osztották ki az elismeréseket.

Kiss Ottónak két könyve is szerepelt a 2021-ben jelölt kötetek szűk listáján, A piros tengeralattjáró, illetve A bátyám öccse. A gyulai író amellett, hogy két rövid listás eredménynek is örülhetett, az Év Gyerekkönyve Díjat is átvehette, melyet a felvételen látható A bátyám öccse című munkájával érdemelt ki. A könyv 2020-ban jelent meg, egy fiatal testvérpárt ismerhetnek meg a történet olvasói, hallgatói. A kisebbik fiútestvér számos történetet mesél el bátyjáról, ez alatt azonban sok mindent elárul magáról is.

Kiss Ottó A piros tengeralattjáró című könyvéről azt is elmondta, hogy a történet hamarosan báb feldolgozásban is látható lesz, méghozzá Gyulán. A Gyulai Várszínház a nyáron rendezi meg az Irodalmi humorfesztivált, a budapesti Bab társulat ingyenes előadás keretein belül mutatja be a gyerekek számára augusztus 9-én, 18 órától.

Az Év Gyerekkönyve Díjjal azon alkotók munkáját szeretnék elismerni, akik részt vesznek egy-egy gyerekkönyv írásában, létrejöttében. Emellett a zsűritagok a szülőknek, nagyszülőknek kívánnak segíteni a megfelelő választásban azzal, hogy a díj olyan olvasmányokon tűnik fel, melyeket érdemes odaadni a kicsik kezébe.

 

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …